Bir Emziğin Ortodontik Olup Olmadığını Nasıl Anlarım?

Ortodontik Emziği Nasıl Anlarım? | Nuk

Ortodontik emzikler bebeğin ağız ve diş yapısına uygun olarak üretilirler. Bebeğin emdiği uç kısım üste doğru kavis alır ve damağa uyum sağlar. Alt kısmı ise daha düz ve içe doğru kavislidir; bu da bebeğin dilini rahat hareket ettirmesine izin verir. Diş ve diş etlerine uygulanan baskıyı dengeli olarak dağıtarak belli bölgelere fazla baskı uygulanmasını kolaylıkla engeller.

Anne ve babalar bebeği için emzik kullanıp kullanmamakta oldukça kararsız kalıyorlar. Her uzman farklı bir görüş belirtse de bebeğinizin çene ve diş yapısını bozmadan emzik kullanmanız mümkün. Emzik kullanımında bebeğinizin ağız ve diş yapısına uygun emziği seçmeniz oldukça önemli. Özellikle dişleri çıkmaya başladıktan sonra kullandığınız emziğin dişlere ve damağa hasar vermemesine dikkat etmeniz gerekir. Ağız yapısında olası hasarı önlemek için ortodontik emzik kullanmanız daha sağlıklı olacaktır. Ortodontik emziklerde emziğin uç kısmı (bebeğin emdiği kısım) üste doğru bir kavis alır ve bu da damağın şekline uyum sağlar. Emziğin alt kısmı ise daha düzdür ve içe doğru kavislidir; bu da bebeğin dilinin daha rahat hareket etmesine izin verirken emzik bebeğin ağzına tam uyum sağlar.

Damaklı emzik olarak bilinen modeller de ortodontik şekilde geliştirilen bebek emzikleridir. Bebeğin emme hareketine uyum sağlayan bu emzikler bebeğin emme ihtiyacını karşılayacaktır.

Bebeğinizin çene ve diş yapısının bozulmaması için dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta da emzik kullanımını ne zaman bırakacağınıza karar vermek. Her ne kadar ortodontik emzik kullansanız da bebeğiniz 3-4 yaşlarına geldiğinde artık emziği bırakma zamanıdır. Bu yaşlarda hala emzik kullanıyorsa diş yapısında bozukluk yaşama olasılığı bulunmaktadır.

Emzik seçerken çene ve diş gelişimini destekleyen, İngiliz Diş Sağlığı Kurumu tarafından onaylı emzik almak isterseniz NUK emziklerini incelemenizi öneririz. Kauçuk ve silikon olmak üzere farklı seçenekleri bulunan emziklerden bebeğinizin yaşına uygun modeli seçebilirsiniz.

 

Etiketler: emzik, ortodontik emzik
Eylül 03, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
importScripts('https://sw.revotas.com/trc/api/service-worker.js');
Çerez Kullanımı

Sitemizi ziyaret ederek, sizlere daha iyi hizmet verebilmek için kullandığımız çerezlere izin vermektesiniz. Detaylı bilgi için tıklayınız