Soğuk Havalarda Bebeğimi Nasıl Korurum?

Soğuk Havalarda Bebeğimi Nasıl Korurum?

 

Bebekler de yetişkinler gibi bir bağışıklık sistemine sahiptir. Ancak onlarınki yetişkinlerin sahip olduğu bağışıklık sistemi kadar güçlü değildir. Bebeklerin bağışıklık sistemi zamanla güçlenir. Bu nedenle gelişim aşamasında bebeğiniz çok çabuk hasta olur.  Özellikle soğuk havalarda bebeğinizin bağışıklık sistemini güçlendirmek için kolları sıvamalı ve kışın olumsuz etkilerini uzak tutmak için birçok konuda tedbir almalısınız.

Bebeğinizi emzirmek bu aşamada en önemlisidir. Anne sütü içerisinde, bebek bağışıklık sistemini destekleyen ve hastalıklarla mücadele eden antikorlar bulunur. Bu da solunum yolu ve sindirim sistemi rahatsızlıklarına daha az yakalanmasını sağlar. 6. aydan sonra ek gıda döneminde, bağışıklık sistemini güçlendiren gıdalar önemlidir; fakat bu süreçte anne sütü miktarını azaltmamaya ve mümkünse bebeğinizi 2 yaşına kadar emzirmeye devam etmelisiniz.

Soğuk havalarda bebeğinizin giyimine dikkat etmeli, baş bölgesini özellikle korumalısınız. Isı kaybının en çok yaşandığı bölge baş bölgesidir.

Kıyafetler yumuşak, pamuklu, vücudu saracak şekilde olmalıdır. Bebeğinizi aşırı kalın giydirmek onu soğuktan koruyacağını düşündürse de aksine onun terlemesine ve daha sonra üşütmesine neden olacaktır. Aşırı terleyen bebeklerde su kaybına bağlı olarak rahatsızlıklar ortaya çıkabilir.

Bebeğinizin cildi, yetişkinlere oranla çok daha hassastır ve soğuk havada kolayca kuruyarak pullanma, çatlama ve döküntü gibi rahatsızlıklar görülebilir. Bunların önüne geçmek için soğuk havalarda, bebeğinizin cildine kurumayı önleyecek nemlendiriciler ve bebek yağları sürmeyi deneyebilirsiniz.

Hasta olan kişilerin bebeğinize yaklaşmasına hatta temas etmesine izin vermeyiniz. Siz hastaysanız ilgilenirken maske kullanabilirsiniz. Bebek bulunan evin hiçbir odasında sigara içmemelidir ve evi düzenli aralıklarla havalandırmalısınız. Bebeğiniz için ideal oda sıcaklığını sağlamaya dikkat edin. Soğuk havalarda bebeğinizi dışarı çıkarmamanızı öneririz.

Soğuk Algınlığına Yakalanmış Bebeğimi Nasıl Rahatlatabilirim?

Bebeğiniz grip ise anne sütü başta olmak üzere bol sıvı takviyesi gereklidir. Bebeğinizin burnu akıyorsa uyku sırasında akıntının dışarı çıkması için başının altına havlu yerleştirmelisiniz. Bu işlem, bebeğinizin başını yükseltecek ve daha rahat nefes almasını sağlayacaktır.

Bebeğinizin bulunduğu odadaki nem oranı önemlidir. Havayı nemlendirerek bebeğinizin nefes alışını kolaylaştırabilirsiniz. Gerekli olduğu zamanlarda ısıtıcıların üzerine su dolu bir kap koyarak odadaki havanın nemlenmesini sağlayabilirsiniz.

Bebeğiniz hastalandığında mutlaka doktora götürmelisiniz. Doktorunuza danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayın.

Etiketler: Bebeğimi nasıl korurum
Eylül 03, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
importScripts('https://sw.revotas.com/trc/api/service-worker.js');
Çerez Kullanımı

Sitemizi ziyaret ederek, sizlere daha iyi hizmet verebilmek için kullandığımız çerezlere izin vermektesiniz. Detaylı bilgi için tıklayınız